Главная | Регистрация | Вход
Суббота, 20.04.2024, 10:05
Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 3
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2012 » Август » 13 » Українські свята
07:10
 

Українські свята

Свята в червніі 2008 року В Україні День захисту дітей наголошується згідно Указу Президента №568/98 від 30.05.98г. Конвенція ООН про права дитини була одноголосно прийнята Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 року - через 30 років після ухвалення Декларації прав дитини і через 10 років після оголошення Міжнародного Року Дитини. В ній висловлено, які дії і як саме повинні здійснювати держави, їх уряди, неурядові організації, засоби масової інформації і приватних осіб для забезпечення дотримання прав дітей по відношенню до кожної дитини. Сьогодні в світі понад 96% дітей живуть в країнах, які зобов'язалися захищати права дітей, ратифікувавши Конвенцію ООН про права дитини.
Конвенція ООН про права дитини набула чинності в Україні з 27 вересня 1991 року.
За роки незалежності Україні вдалося розробити і прийняти законодавство по охороні дитинства, яке відповідає Європейським стандартам, Конвенції ООН з прав дитини. Проте повною мірою реалізувати всі ці законодавчі норми нам ще не вдалося, як і створити умови для того, щоб кожна дитина росла здоровою, розвиненою і став в майбутньому надійною людиною і хорошим громадянином України.
Діти дуже цікаво розуміють захист своїх прав. Для когось це можливість виказувати власну точку зору в різних масштабах, аж до світового рівня, для когось основною проблемою реалізації прав дитини є безвідповідальність батьків.
Більшість хлоп'ят в своєму житті не зустрічалися з порушенням власних прав або прав оточуючих їх дітей і їх досвід зіткнення з цією проблемою обмежується телепередачами, на підставі яких вони і судять про оточуючий їх світ. Ймовірно, дорослим слід більше замислюватися над тим, як навчити дітей розуміти, що піклуватися потрібно не тільки про дотримання прав особистих, що будь-яке право припускає ще і обов'язки. Тільки засвоївши такі взаємозалежності, дитина зможе вирости щасливою людиною.
Цей день - не тільки веселе свято для дітей, але і нагадування суспільству про необхідність дотримуватися прав дитини, як головної умови для формування гармонійної особи.
Свята в червніі 2008 року Указом Президента України від 18 березня 2003 року в Україні встановлено професійне свято – День працівників водного господарства, який наголошується щорічно в першу неділю червня.
Водне господарство України тісно пов'язане зо всіма галузями народного господарства і впливає на розвиток і розміщення продуктивних сил. Воно має вирішальне значення в забезпеченні необхідних соціальних і побутових умов життя населення.
Всі функції, які пов'язані з регуляцією водних ресурсів, їх збереженням, використовуванням і відведенням використаної води, а також із запобіганням руйнівної дії вод, тісно переплетені між собою.
За багаторічними спостереженнями потенційні водні ресурси річкових вод складають 209,8 куб. кілометрів, з яких 25 відсотків формується в межах України, інші поступають з Російської Федерації, Білорусі, Румунії. Доступні для широкого використовування водні ресурси формуються в основному в басейнах Дніпра, Дністра, Северського Донца, Південного і Західного Буга, а також малих річок Приазов'я і причорномор'я.
Усунення нерівномірності розподілу водних ресурсів в Україні здійснюється за допомогою 1160 водосховищ загальним об'ємом майже 55 куб. км, більше 28 тис. ставків, 7 великих каналів.
Водним господарством України експлуатуються групові і локальні водопроводи загальної довжини 3400 км.
Загальна площа земель в Україні, які потребують зрошування, складає 15 млн. га, а зрошується 2,5 млн. га, що складає 7 % від загальної площі сільгоспугідь. З 5,4 млн. га перезволожених земель осушено 3,3 млн. га.
Важливою водогосподарською проблемою є захист територій, які знаходяться під загрозою паводків і підтоплення.

Свята в червніі 2008 року День працівників місцевої промисловості наголошується в Україні згідно з Указом Президента (№ 726/2002, від 20.08.02 р.) щорічно в першу неділю червня.
Місцева промисловість в Україні як галузь була створена в 1934 році. Протягом свого існування вона випробувала ряди організаційних перетворень і в останні доперестроєчні роки була підлегла республіканському галузевому міністерству і обласним органам виконавчої влади. Діяльність 250 невеликих промислових підприємств з чисельністю працюючі 50 тис. людей направлена, головним чином, на забезпечення місцевих товарних ринків конкурентоздатними товарами масового попиту. Підприємства місцевої промисловості проводять широкий асортимент продукції, яку налічує більше 15 тисяч найменувань товарів господарського споживання і побутового призначення.
>

День журналіста щорічно наголошується в Україні 6 червня - в день ухвалення Союзу журналістів України в 1992 році в Міжнародну федерацію журналістів. (Указ Президента України від 25.05.1994 № 251/94)
День журналіста – це не тільки професійне свято працівників засобів масової інформації. Це свято загальнонародне, тому що важко уявити сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без професійного погляду на події і факти нашого життя.
«Надзвичайно потрібні були Українські видання, коли Україну оголосили незалежною. Тоді саме журналісти привели політиків до влади в знов створеній державі. Трагедія почалася після того, коли ці політики, дорвавшись до влади, забули, кому вони цією владою зобов'язані. А дякувати вони повинні саме журналістам, які і сьогодні постійно про них розказують, а сваритися з ними - це недалекоглядно. Адже тільки той, хто дружить з журналістами, а не тисне на них або роздає вказівки, є мудрою людиною і розумним і перспективним політиком.» Голова Національного союзу журналістів України Ігор Федорович Лубченко (Джерело: GazetaUA.com №46 (46) - 7/12/2005)
«Україні потрібні нові стандарти журналістики, цивилизований медіапростір, в якому була б представлена вся різноманітність ідей і думок. Воно повинне поступово позбавлятися заангажованості, політичної обмеженості. Нове вимірювання повинні придбати взаємостосунки держави і преси. У влади не може бути тем, закритих для журналіста.» (З Обігу Президента України Віктора Ющенко з нагоди Дня журналіста, 6 червня 2005)
>

День працівників легкої промисловості в Україні наголошується щорічно в другу неділю червня, згідно Указу Президента № 285/94 від 09.06.1994.
Галузь, яка покликана задовольняти різноманітні повсякденні і життєво необхідні потреби кожного громадянина, завжди була важливою складовою промислового потенціалу України. Важко переоцінити її значення практично для всіх сфер діяльності суспільства.
Легка промисловість – ведуча галузь народного господарства України, яка включає 17 підгалузей, має могутній виробничий потенціал, який повинен задовольняти потреби суспільства в товарах народного споживання і промислового призначення і сприяти поліпшенню якості життя. В той же час, легка промисловість пов'язана з багатьма суміжними галузями і обслуговує весь господарський комплекс країни.
Легка промисловість України історично має могутній потенціал. В галузі працює понад 10 тис. підприємств, з них: в текстильній промисловості – 2,5 тис., виробництві готового одягу і хутра – 6 тис., виробництві шкіри і шкірному взутті – 1,5 тис. Практично всі підприємства легкої промисловості приватизовані, менше одного відсотка від загальної кількості складають підприємства державної власності.
>

Святкування Дня медичного працівника в третю неділю червня закріплено Указом Президента України № 281/94 від 03.06.1994.
Стратегія реорганізації медичної допомоги в Україні, на думку керівників галузі, повинна йти в декількох напрямах. По-перше, слід проголосити профілактику і принципи здорового способу життя головним змістом діяльності всіх установ і закладів. По-друге, необхідно сформувати нову систему управління галуззю, яка б грунтувалася на принципах ринкової економіки з використанням методів сучасного менеджменту.
Створення умов для розвитку приватного сектора, упровадження принципів сімейної медицини і медичного страхування як нових форм медико-соціальних і економічних відносин, організація раціональної системи медикаментозного і матеріально-технічного забезпечення, реформування медичної освіти можливо дадуть вивести галузь охорони здоров'я України на рівень розвинених держав.
>


Трійця в Україні В Біблії мовиться, що саме цього дня на апостолів зійшла благодать Духу Святого.
В народі свято Трійці наголошується три дні. Перший день - це Зелене, або Клічальна неділя, другий - Клічальний понеділок і третій - Богодухів день.
В Зелену неділю треба бути особливо обережними, оскільки це день найбільшої агресивності мавок, русалок, потерчат і іншої нечисті. На Зелену неділю дівчата за допомогою вінків ворожать. Для цього потрібно піти до ставка і пустити вінки за водою, і якщо вони зійдуться, то дівчина цього року вийде заміж. В Зелену неділю треба піти на могелки і згадати померлих родичів, обов'язково залишивши для них будь-які страви. Після цього влаштовуються різноманітні гуляння з скоморохами і рядженими.
В Клічальний понеділок після церковної служби освячують поля, щоб Господь захистив їх від граду і пожеж. Діти влаштовують цікаві ігри.
Третій, Богодухів день, більше всіх святкують дівчата, які влаштовують цікаві забави, наприклад, «водити тополі». Суть її полягає в тому, що серед групи дівчат обирають найгарнішу, яка і виконує роль Тополі. Потім цю красуню, щоб її ніхто не впізнав, прикрашають вінками. Разом з веселою юрбою, Тополя ходить по будинках і господар кожного будинку, в який вона зайде, повинен їй щедро віддячити. Також цього дня освячували колодязі.
>

Указом Президента № 1245/2000 від 17.11.2000 день 22 червня наголошується як День скорботи і вшановування пам'яті жертв війни в Україні. Цей день встановлений на згадку про початок Великої Вітчизняної війни, що забрала десятки мільйонів людських життів.
Скорботний список населених пунктів України, стертих з лиця землі Гітлерівцями, включає понад 250 сіл. Жертвами окупантів ставали не тільки особи, причетні до руху Опору, але і ті, хто не складав ніякої потенційної загрози режиму, – діти, жінки, люди похилого віку, хворі. По окремому плану знищувалися тяжкохворі пацієнти неврологічних диспансерів.
Справжніми конвейєрами смерті сталі «робочі, «трудові» табори», гетто і табори для військовополонених, яких в Україні налічувалося близько 230.
Жахливою трагедією мільйонів жителів України стала їх примусова депортація. Всього з України до Німеччини і інших країн загарбники вивезли від 2,4 до 2,8 млн. мирних громадян, що складало майже 80% всіх депортованих нацистами радянських людей.
Великими були втрати серед громадян України, які воювали у складі Червоної армії, радянських партизанських загонів, ОУН–УПА, підрозділів, створених під егідою вермахту і СС, польських і чехословацьких військових і партизанських з'єднань, заснованих на території СРСР.
Під час війни загинув кожний п'ятий Українець. Але це далеко не остаточні дані. Над їх уточненням у міру надходження нових матеріалів ще тривалий час працюватимуть вчені, суспільні організації, військкомати, все ті, кому дорога пам'ять про кожну людину, якого забрала від нас війна.
>


День державної служби наголошується в Україні щорічно з 2003 року в день державної служби Організації З'єднаних Націй, згідно Указу Президента № 291/2003.
Інститут державної служби України заснований з ухваленням Закону України «Про державну службу», який набув чинності 1 січня 1994 року.
Зараз на державній службі працює близько 250 тисяч чоловік. Індекс співвідношення кількості держслужбовців до загальної кількості населення в Україні складає 0,5 % .

Свята в червніі 2008 року
Н. Рерих «Слов'яни на Дніпрі» 1905 рік Сьогодні слов'яни всього світу, а їх близько 270 мільйонів, відзначають День дружби і єднання слов'ян.
Найбільш широко ця дата наголошується трьома дружніми країнами - Росією, Україною і Білоруссю. Як наголошується в офіційних поздоровленнях розділів цих держав, це справді народне свято, що йде від загальних коренів, культурних традицій і звичаїв наших народів.
Слов'яни - росіяни, Українці, Білоруси, поляки, Чехи - складають основну частину населення Європи.
Великий внесок в єднання слов'ян вносять обласні національно-культурні об'єднання. Завдяки їх діяльності не рветься зв'язок часів, з покоління в покоління передаються самобутні традиції, багатовікова культура слов'янських народів, звичаї і обряди, зміцнюється цивільний мир і згода.

Свята в червніі 2008 року День митної служби України наголошується щорічно 25 червня в день ухвалення Верховною Радою України в 1991 році Закону про митну справу в Україні.
Митна служба – один з основних атрибутів держави. Проголошення державного суверенітету і незалежності України в 1991 році зумовило невідкладну потребу в забезпеченні належного захисту економічних інтересів країни.
В спадок від Радянського Союзу Україна отримала 25 митниць, 49 митних постів з чисельністю особового складу в 1991 році 2 тис. чоловік.
Функціонувало 29 автомобільних пунктів пропуску, 14 залізничних, 4 авіаційних і 17 морських і річкових пунктів пропуску. Вони були Зосереджені переважно на заході і півдні країни.
Закони України «Про митну справу в Україні» (прийнятий 25 червня 1991 року) «Про Єдиний митний тариф» і Митний кодекс (введені в дію протягом 1991-1992 років) стали законодавчою основою організації митної справи в державі, утворення митної системи України.
Сучасні взаємостосунки між державами характеризуються посиленням економічних і торгівельних зв'язків, модернізацією і введенням нових транспортних коридорів з напруженим ритмом роботи, небаченим розвитком туризму і активізацією представників ділових, суспільних, спортивних і багатьох інших сфер. Саме тому сьогодні росте роль митниці, високопрофесійна робота якої гарантує стабільність міждержавних зв'язків, стає своєрідною «візиткою» держави.

Свята в червніі 2008 року
Віктор Ющенко тримає Конституцію України 28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України - першу Конституцію незалежної Української держави.
Депутати працювали над проектом, залишаючись в сесійному залі всю ніч з 27 на 28 червень. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі дискусійні статті проекту - про державні символи України, про державну Українську мову, про право приватної власності в Україні.
Ухвалення конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.
Ухвалення конституції було найважливішим кроком в забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
Дана конституція діє і сьогодні.
Відповідно до Конституції, день ухвалення Основного Закону є державним святом - Днем Конституції України..

Свята в червніі 2008 року В 1994 році, підтримавши ініціативу молодіжних об'єднань і організацій, Президент України Указом № 323/94 встановив в Україні День молоді, який наголошується щорічно в останню неділю червня.
Сьогодні в Україні діють 125 всеукраїнських і понад 4000 місцевих молодіжних і дитячих суспільних організацій.
Провідним органом по забезпеченню реалізації державної політики з питань сім'ї, дітей, молоді, фізичної культури і спорту є Міністерство України у справах сім'ї, молоді і спорту.
Міністерством реалізуються такі Державні соціальні програми:
- Програма інтеграції України в Європейський Союз;
- Національний план дій по поліпшенню положення жінок і сприянню упровадженню гендерної рівності в суспільстві;
- Національна програма «Репродуктивне здоров'я»;
- Програма «Українська сім'я»;
- Комплексна програма забезпечення реалізації Стратегії подолання бідності;
- Загальнодержавна програма підтримки молоді на 2004 - 2008 роки;
- Державна програма забезпечення молоді житлом на 2002 - 2012 роки;
- Державна програма відпочинку і оздоровлення дітей на період до 2008 року;
- Програма реалізації державної політики у сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на 2003-2010 роки;
- Програма підготовки і залучення молоді до державної служби і роботи в органах місцевого самоврядування, створення умов для її професійного зростання;
- Національна програма забезпечення профілактики Віч-інфекції, допомоги і лікування Віч-інфікованих і хворих на СНІД на 2004-2008 роки.
Просмотров: 572 | Добавил: hbourse | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Поиск
Календарь
«  Август 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz