Главная | Регистрация | Вход
Среда, 24.04.2024, 23:27
Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 3
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2014 » Январь » 17 » 70-та річниця створення УПА у Харкові: ганьба, блюз
22:05
 

70-та річниця створення УПА у Харкові: ганьба, блюз

70-та річниця створення УПА у Харкові: ганьба, блюзнірство і провокації на свято Покрову

Від’їзд основної маси “своб(л)од(т)івців” до Києва та напівлегальне животіння найпотужнішого в Україні у недалекому минулому скінгедівського угруповання “Патріот України” давали надію, що цьогорічні заходи до річниці створення УПА Українська громада Харкова зможе провести гідно – уперше за останні роки. Утім, дива не сталося. Натомість відбувся черговий ганебний “соціал-націоналістичний” шабаш із нацистською та язичницькою символікою, екстремістськими гаслами, “зігуванням”, присутністю ультраправих “братішек” під “братнім” триколором і цькуванням незгодних

Як і чому так сталося? Яким має бути ставлення до подібних речей справжніх націонал-патріотів? Кому був вигідний такий брудний сценарій проведення урочистих заходів? Спробуємо відповісти на всі ці питання.

За кілька днів до подій 14 жовтня почала надходити тривожна інформація. Мене початково здивували різні сценарії проведення урочистих заходів, оприлюднені, з одного боку, координатором “єдиної” акції, (який начебто говорить від імені “всієї Української громади”!) комендантом мовного майдану у Харкові Д.Пилипцем, а з іншого, – представниками “Нашої України” та КУНу. З наведених маршрутів (у першому випадку – від пам’ятника Т.Шевченку до Каменя УПА, а у другому – навпаки) стало очевидно, що мова йде не про “ЄДИНУ”, а про РІЗНІ акції. Невдовзі також надійшла інформація, що “Національний Союз”, недобитки з “Патріоту України” та інші “соціал-націоналісти” “чомусь” дуже прагнуть долучитися до “єдиної” акції Української громади”, при тому, що у поширеному в мережі facebook.com анонсі до неї начебто були “заборонені зіги, нацистська, фашистська символіка”, а також “партійна та організаційна символіка”. На моє застереження щодо неприпустимості долучення до акції псевдонаціоналістичних провокаторів, які дискредитують ціле українство, координатор акції відповів, що їх там не буде, бо “у них своя акція”. Утім, довіри до цієї заяви у мене чомусь не виникло. Як виявилося, не даремно…

Скажу відразу, що марш “соціал-націоналістів” мене особливо не здивував: порушення обмежень, встановлених судом, екстремістські вигуки, “зігування”, символіка з язичницькою “сокирою” та ССівським “вовчим гаком” (“ідея нації”) – звичні речі. Щоправда, запрошення 8-ох “братішек” з Росії (Бєлгород, Воронеж, Москва), які йшли з російським триколором, є, безперечно, “родзинкою” цьогорічного ганебного “шоу”.

А ось “випадкове” стрімке злиття “єдиної” акції Української громади з маршем “соціал-націоналістів” біля пам’ятника Т.Шевченку, всупереч заяві Д.Пилипця з його вельми цікавими наступними вигуками у мегафон перевершили мої найгірші очікування. Об’єднаний марш набрав суто “соціал-націоналістичних”, антиукраїнських та антидержавних за своїм характером, рис.

З наведеного відео неозброєним оком видно, ХТО очолює “єдину” акцію Української громади Харкова, і ДО ЧОГО вони закликають решту, а хто слухняно плентається всередині та у хвості колони, подекуди мляво дивуючись побаченому й почутому, а подекуди підспівуючи “соціал-націоналістам”…

Не бажаючи ганьбити себе участю в ТАКОМУ марші, я швидко на випередження попрямував до Молодіжного парку в надії покласти під Камінь УПА квіти ДО “соціал-націоналістів” та підкореної ними Української громади. Утім, надія не справдилася. Пам’ятний знак виявився щільно блокованим працівниками правоохоронних органів, кількість яких приблизно дорівнювала загальній кількості вшановувачів пам’яті бійців УПА. Натомість було приємно побачити на місці людей з “Нашої України”, КУНу та деяких інших націонал-патріотів, які так і не долучилися до “єдиної” акції Української громади навіть тоді, коли очолювана “соціал-націоналістами” колона увійшла до парку та наблизилася до Каменя УПА. Про те, що відбувалося далі у Молодіжному парку, Ви можете почути у моєму інтерв’ю на місці подій:

Після закінчення заходів у Молодіжному парку обидві групи вшановувачів (далі називатимемо їх за іменем керівного ядра кожної) – більш чисельна “соціал-націоналістична” та менш чисельна “нашоукраїнська” – на пристойній відстані одна від одної вирушили знову до пам’ятника Т.Шевченку. Біля Кобзаря “соціал-націоналісти” почали ганьбити “нашоукраїнців” і провокувати сутичку, що є додатковим доказом на користь тези, що вінок “Нашої України” під Каменем УПА запалав (дуже стрімко і з кількох боків) не випадково. До того ж, на сьогодні вже є незаперечні докази того, що принаймні “Патріот України” є БЮТівським проектом. Отже, скінгеди або відпрацьовували пряме замовлення спонсорів, або дістали від них милостиву згоду з тренувальною метою “поточити кігті” на їхніх політичних опонентах. Однак, на щастя, культурний рівень “нашоукраїнців”, які вперто не піддавалися на провокацію, та присутність великої кількості правоохоронців дозволили уникнути зіткнення.

Які ж висновки можна винести з цієї сумної історії? По-перше, що “Наша Україна”, КУН (за виключенням Б.Дяківа, котрий як навіжений бігав між Я.Ющенком і скінгедами з “миротворчою місією”) та деякі інші націонал-патріоти, які не захотіли долучатися до очоленої “соціал-націоналістами” “єдиної” акції Української громади, зробили абсолютно правильно. Сила, як відомо, не у кількості, а в правді. По-друге, організатори “єдиної” акції Української громади наочно продемонстрували своє боягузство, а її координатор Д.Пилипець, про що свідчить наведене вище відео, пішов на пряму колаборацію. Як гадаєте, товариство, ЧОМУ не було жодних активних контрзаходів з боку “Оплоту” та інших проросійських політичних і громадських організацій? Думаєте, вони “соціал-націоналістів” злякалися? Зовсім ні. Навіщо бруднитися самим, іззовні, якщо відомо, що опонент буде з голови до ніг облитий багном ЗСЕРЕДИНИ?..

До того ж, там були російські “соціал-націоналісти”, один з яких навіть дав розлоге інтерв’ю для ЗМІ:

Що можна додати з цього приводу? Залишається тільки “похвалити” організаторів та координатора “єдиної” акції Української громади, котрі, імовірно, “забули”, яку релігію та ідеологію сповідували бійці УПА, і проти кого вони воювали

“Вітчизяні” “соціал-націоналісти” навіть не соромилися на своїх одностроях нашивки з німецьким прапором демонструвати, а їхній російський “братішка”, передавши прапор з триколором своєму товаришу, перед Каменем УПА (!) вільно розповідав про “іхніх гєроєв”: Краснова (козаків якого німці кидали зокрема й проти УПА), Денікіна та Корнілова… А вже не на камеру, але через мегафон російські “соціал-націоналісти” розповідали біля Кобзаря різні казки про нашу з ними “обчую культуру” та інші речі, під якими з легкістю підписалися б “Оплот”, “вітренківці” й решта подібних до них “українофілів”

І відбувалося це у той самий час, коли їхні українські “побратими” кидалися на активістів “Нашої України”, лідер якої зробив, з їхньої точки зору, “страшний злочин”: надав звання Героїв України С.Бандері та Р.Шухевичу

П.М.: Бог бачить усе… Тому певен, що винні у блюзнірстві щодо пам’яті Героїв обов’язково будуть покарані. Слава Україні!

Голова ХОМГО “Надія Нації” О. Корнєв

Просмотров: 457 | Добавил: hbourse | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Поиск
Календарь
«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz