Главная | Регистрация | Вход
Четверг, 28.03.2024, 15:20
Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 3
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2012 » Октябрь » 5 » Все про криворізьку загальноосвітню школу № 114
21:42
 

Все про криворізьку загальноосвітню школу № 114

Швидко пролетів час... Дві табірні зміни закінчились…

Кожного літа пришкільний табір «Сонячний» працює в дві зміни. Літо 2011 року не стало винятком. Відкриття ІІ зміни відбулося 13 червня. Кожен день діти «подорожували» країнами Європи: Польщею, Естонією, Фінляндією, Швецією, Францією, Італією, Болгарією та Румунією. В таборі "Сонячний" крім ігор та конкурсних програм, які відповідали звичаям та традиціям тієї чи іншої країни, було складено меню, яке також відповідало даній країні.
Відвідуючи Естонію, був проведений «День свічок». Діти відчули себе ненадовго «Молодою сім’єю», виконуючи обов’язки чоловіка та дружини, а під час «Свічкового флешмобу» проявили всі свої вміння та фантазію, щоб зробити яку-небудь фігуру зі свічок. На обід дітей почастували червоним соком, який зазвичай п’ють в Естонії в цей день, щоб набратися сили та здоров’я.

Подорож до Фінляндії виявилася надзвичайно цікавою. Загони потрапили на Морський фестиваль. Гра «Два корабля» дала змогу перевірити наскільки діти знають морські терміни, вміють «обходити мілини» та бути командою. А на обід крім риби, фінський Дід Мороз пригостив всіх морозивом. Після обіду «Водний флешмоб» розвеселив не тільки дітей, а і дорослих ...
В кінці червня в Швеції святкують Мідсоммар – свято середини літа. В цей день діти шукали своє «солодке дерево», і воно почастувало найспритніших та найрозумніших смачними цукерками. Цього дня ми також спробували національні страви Швеції – рибні котлети з молодою картоплею та полуниці з вершками (їх їдять шведи саме в день середини літа).
Франція… Подорож до цієї країни не тільки захоплююча, а ще й довгоочікувана. «Модельєри» кожного загону змагалися за звання кращого не тільки в дизайні одягу, а ще й в умінні зробити макіяж та манікюр, у виготовленні флаконів для парфум та тканин. На жаль, кожен чекав на обід жаб’ячих лапок, але національною стравою Франції є ще й курка! Тому на обличчях багатьох можна було помітити розчарування…


Італія. Країна вічного Колізею, прекрасної Венеції з її гондольєрами, відомих всьому світу Леонардо да Вінчі та Рафаеля, Паганіні та Страдіварі. Але, те, чому ми присвятили свою подорож, був «Фестиваль піци». Кожен учасник спробував себе в ролі піцейоло - «випікаючи» смачні піци, загони допомагали знайти складові цієї страви, показували, як і де можна її з’їсти. На обід діти спробували ще одну національну страву Італії – спагеті з соусом.
Наступною зупинкою Європейської подорожі була Болгарія, країна, яка святкувала в цей день «Фестиваль Рози». А ми в свою чергу обрали свою «Королеву Рози». Дівчатка змагалися у вмінні збирати та розбирати м'ясорубку, перебирати крупи, танцювати та проявляти свої інтелектуальні здібності. Так як національні смаки болгар не настільки відрізняються від наших, українських, на обід ми куштували гуляш (національна болгарська страва).
Останнім пунктом Євротуру була Румунія, країна загадкова. Тож скориставшись цією загадковістю, загони вирушили на «Стежину Випробувань». А тут вже вони і малювали, і співали, і міркували, і рахували, і, навіть, лікували.


Під час роботи табору діти відвідували ЦДЮТ «Ріднокрай», який радо приймав всі загони "Сонячного" як на заняття гуртків, так і на масові заходи.

Дуже вдячні Палацу Спорту - діти три рази на тиждень відвідували басейн та тренажерний зал. На території "Сонячного" працювали відеосалон та комп’ютерний зал, де діти могли переглядати фільми та грати на комп’ютерах. В музичному салоні кожен загін грав у музичні ігри та співав караоке.
Табір прийняв близько 150 учнів з якими працювали вчителі-вихователі: Белікова Ю.Ю., Офіцинська І.В., Піскунова А.В., Ковальова О.В., Іноземцева С.І., Грицай О.В. та Ткачук Л.Б.. Добре організували роботу в ігровому залі та на стадіоні – Вауліна І.М., в відеосалоні та комп’ютерному залі - Каленик І.Е., в музичній кімнаті – Лук’яненко О.В.. А наставником та куратором була директор табору Хамбір Т.П..
Табір "Сонячний" чекає на вас, діти, наступного літа! До нових зустрічей!!!

Просмотров: 558 | Добавил: hbourse | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz