Главная | Регистрация | Вход
Пятница, 29.03.2024, 05:17
Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 3
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2014 » Январь » 17 » Великий ювілей маленького села
18:22
 

Великий ювілей маленького села

24-08-2012 Великий ювілей маленького села


23 серпня село Макарівка Каланчацького району відсвяткувало своє 90-річчя.

На святкування Дня села до Макарівки завітали перший заступник голови Каланчацької районної державної адміністрації Олександр Шумай, голова Червоночабанської сільської ради Андрій Сучок, землевпорядник Червоночабанської сільської ради Тетяна Курбанова та помічник народного депутата України Олексія Журавка Людмила Баутіна.

Свято розпочалося надзвичайно урочисто – під звуки Державного гімну України учні Макарівської школи винесли на місце святкування український прапор, в якому поєдналися два кольори нашої Вітчизни – чистого блакитного неба та ланів золотої стиглої пшениці. Адже ювілей свого рідного села макарівці відзначали напередодні найголовнішого свята нашої держави – Дня Незалежності України.

Макарівка – невелике село в Каланчацькому районі, яке разом з селами Каїрка та Червоний Чабан входить до складу Червоночабанської сільради. Тож свято відкрив голова сільської ради Андрій Сучок, яки звернувся зі словами привітання до всіх присутніх жителів Макарівки та гостей свята. Він побажав їм міцного здоровя, щастя, родинного благополуччя та наснаги у праці на благо рідного села та всієї нашої країни, тому що від праці кожного громадянина, де б він не жив, в селі чи в місті, залежить майбутнє нашої держави.

До його привітань приєдналися і почесні гості свята – заступник голови Каланчацької РДА Олександр Шумай та помічник народного депутата Олексія Журавка Людмила Баутіна.

Кожен з нас завжди з великою любов’ю згадує те місце, де народився та провів своє дитинство, згадує батьківську оселю. День села – це важлива подія для кожної людини, а для всієї громади – це велике спільне свято. Це свято дає людям можливість відчути себе великою родиною, – зазначила Людмила Володимирівна.

Всі, кому пощастило побувати на святкуванні Дня села в Макарівці, побачили справжнє театралізоване дійство, в якому взяли участь і діти, і дорослі. З неабиякою акторською майстерністю вони розповіди глядачам історію рідного села, яке було засноване в 1922 році переселенцями з Великих Копанів Цюрупинського району. Згідно з історичними даними, одного з переселенців звали Макар Калнауз, і його імя дало назву селу. За часів радянської влади Макарівка славилася своєю молочною фермою не тільки в Каланчацькому районі, а й далеко за його межами. І тих, хто віддав багато років свого життя праці на землі, односельці вшановували в цей святковий день. Почесними грамотами за активну участь у житті рідного села та вагомий внесок в соціальний розвиток громади були нагороджені: вчителька місцевої школи, яка 40 років свого життя віддала педагогічній роботі, керівник самодіяльного художнього коллективу «Калина», найстарші жительки села Антоніна Задирака та Лідія Левченко, багатодітні родини, подружні пари, які цього року відзначили срібне весілля, батьки наймолодшого макарівця Олександра Божка, що народився 4 серпня. А ще кожному з присутніх на святі дістався шматочок духмяного короваю.


Жодне свято не обходиться без подарунків, тому Людмила Баутіна вручила від імені народного депутата Олексія Журавка подарунки для сільського Будинку культури – обігрівач, електрочайник та розвиваючі настільні ігри для дітей. Ще одним, надзвичайно приємним подарунком від Олексія Валерійовича для жителів Макарівки став святковий концерт.

Людина дивовижної долі, вихованець дитячого будинку, Олексій Журавко не любить порожніх обіцянок, і по можливості завжди допомагає простим людям. Він цінує їх здобутки, працелюбність та прагнення до кращого життя. Олексія Валерійовича дуже часто називають благодійником з великої літери, адже його турботу вже багато років поспіль відчувають земляки. Надана їм благодійна допомога складає більше 32 мільйонів гривень. Також дуже приємно зазначити, що за активної участі Олексія Журавка якраз напередодні нового навчального року в рамках програми «Шкільний автобус» школи Голопристанського, Каланчацького, Скадовського та Чаплинського районів отримали по 3, а Цюрупинському району передано 2 автобуси для сільських шкіл.

В Каланчацькому районі Олексій Журавко постійно допомагає школам та дитячим садочкам, закладам культури та лікарням, сприяє у проведенні свят та фестивалів, дбає про культурний розвиток села. Його серце завжди відкрите назустріч людям.


Прес-служба народного депутата Олексія Журавка

Просмотров: 545 | Добавил: hbourse | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Поиск
Календарь
«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz