Главная | Регистрация | Вход
Четверг, 28.03.2024, 15:05
Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 3
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2012 » Ноябрь » 14 » Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу підсумкове свято першого щорічного регіонального конкурсу в херсонськ
00:24
 

Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу підсумкове свято першого щорічного регіонального конкурсу в херсонськ




Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу

Підсумкове свято першого щорічного регіонального конкурсу в Херсонській області

Сценарій


Місце проведення – зала Херсонського будинку художньої творчості обласного управління освіти і науки (директор – В.В.Висовень).

На подіумі перед сценою розгорнута книжкова панорама – бібліотечка книг видавництва «Грані-Т», яку отримує як нагороду бібліотека найактивнішої школи з-поміж тих, що долучилися до конкурсу.

Сцена прикрашена різнокольоровими повітряними кульками.





Гасне світло.

ФОНОГРАМА

Ведуча:

З святом книги вас вітаємо!

Всім, хто в залі, побажаємо

Історій цікавих і вражень яскравих,

Друзів найвірніших, порад наймудріших,

Героїв типових і вчинків зразкових.

Все це отримаєш обов’язково,

От тільки важливо запам’ятати –

Для цього ти маєш багато читати!

Для відкриття свята з нагоди підведення підсумків першого регіонального конкурсу „Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу” на сцену запрошується заступник начальника управління освіти і науки обласної державної адміністрації.

ФОНОГРАМА.

^ Виступ від імені обласного організаційного комітету.

Ведуча: Святкову церемонію нагородження переможців конкурсу відкрито!

ФОНОГРАМА. Танець – виступає хореографічний гурток «Крапелька» Херсонського будинку художньої творчості. Художній керівник Вікторія Йолохова.

Ведуча: Сьогодні, 5 січня, ми підводимо підсумки першого регіонального конкурсу «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу». Його організували Міністерство освіти і науки України, Міністерство культури і туризму України, Державний комітет телебачення і радіомовлення України, а також співорганізатори – видавництво «Грані-Т».

(На екрані – слайд з переліком організаторів конкурсу у області.)

У конкурсі брали участь учнів 4-5-х класів загальноосвітніх навчальних закладів України, вони читали сучасні українські дитячі книжки, що вийшли з друку за останні три роки, і писали свої відгуки. Підтримаємо їх оплесками!

ФОНОГРАМА

Ведуча: Видавництво «Грані-Т» розкриває нові грані творчості письменників. Cьогодні на цій сцені отримають нагороду талановиті діти, які теж багатогранні й творчі, як і представлені ними на конкурс твори.

ВІДЕО (ролик виробництва студії «Бібліо-TV»: обкладинки книг, на які діти писали відгуки, що виникають і змінюються на тлі українських, зокрема херсонських, краєвидів.)

Ведуча: Ці книги читали учасники конкурсу, і у творчому змаганні виборювали перемогу. За час конкурсу багато літературних героїв немов ожили, вони дуже чекали, що ви відкриєте саме їх книгу і разом з ними поринете в чудовий світ пригод, мандрівок, фантазії. Саме про це - хореографічна композиція клубу спортивно-бального танцю «Адеона», керівник Сніжана Власова.

ФОНОГРАМА. ^ Танець.

(Під час танцю на екрані з’являються риси обличчя, а потім – і весь цілком, з палітрою та пензликом, ДОМОВИЧОК.)

Ведуча: Найчастіше дива трапляються саме тоді, коли про них і не згадуєш. У нашій бібліотеці теж сталося диво. У молодшому відділі ХОБД оселився Домовичок, і відбулося це одразу після того, як до бібліотеки надійшли книжки відомої української письменниці Марини Павленко про Домовичка.

ФОНОГРАМА. Із-за лаштунків, чхаючи, вибирається на сцену Домовик (роль виконує актриса Херсонського обласного театру ляльок Ольга Шаламова).

Домовик: Шкажано – Домовик, то й шиди вдома! У гоштях добре, а вдома краще!

^ Ведуча: Не хвилюйтеся, пане Домовичок. Ми на святі в гостях, а до дому обов’язково повернемось.

Домовик: (хвилюється) Я жнав, що це штанетьшя! Не дурно мені шнилося, що в мене жуб випав! Мені шпати потрібно! А у ваз жнову швято! Я не мошу пропуштити такої події. До швят я жвик! тому, що в ХОБД то найкращого читача року вижначають, то Тиждень Дитячого Читання відкривають, один ювілей бібліотеки чого вартий - кожен мішяць швятковим пирогом пригощають. Ось ідуть бібліотекарі додому, а я з чаєм відео- репортажі жі швят передивляюсь ….

^ Ведуча: Тепер зрозуміло, куди це наше відео з 85-річного ювілею бібліотеки ділося!!!

Домовик: (до ведучої) Не шпішіть поперед батька в пекло! Жараз вце поверну! (^ У залу) Швоєчашна жнахідка!

ВІДЕО, ювілейні заходи циклу «Бібліотечні фантазії».

Ведуча: (продовжує діалог з Домовичком) З вашою появою в нашій бібліотеці, шановний, зникає найголовніше - книги. Нещодавно зникли 2 томи Великої енциклопедії, що вміщують слова на літери С та З, так ми їх шукали всією бібліотекою кілька днів. А знайшли – на тій самій полиці й на тому ж самому місці!

Домовик: Шправді, брав я книжки, брав. Бо ж і Домовик беж книжки – як риба без води. До того ж мені потрібно було тренуватись виговорювати слова з цими літерами!

^ Ведуча: Чому ж Ви мовчали, коли всі шукали?

Домовик: Мовчав, бо не питали. А ще – хотів мати швої шекрети. І тепер у мене їх багато!

Ведуча: Разом з дітьми ми спробуємо розкрити ваші секрети і дізнаємось, що ви читали. Оголошується гра „Бюро знахідок”, за умовами якої на екрані будуть з’являтись речі відомих літературних героїв, а вам потрібно назвати, кому вони належать.

Домовик: Так давайте шпробуєм!

На ЕКРАНІ з’явлються малюнки-пазли, складені з підказок до відомих казок та літературних творів, наприклад:

свитка, булава, горох, Котигорошко – «Котигорошко»

борошно, сіль, качалка, колобок – «Колобок» і т. д. (близько десятка загадок-пазлів).




^ Діти – учасники конкурсу та глядачі-вболівальники – відгадують загадки.


Домовик: (незадоволений) Утім, годі гратись! Ждається, ви жбиралишя переможців оголошувати!

Ведуча: Так, наше свято продовжується. Хочу вам повідомити, що у конкурсі взяли участь понад 10 тисяч учнів 4-5 класів із 265 загальноосвітніх навчальних закладів Херсонської області – із усіх 18 районів і міст Херсона, Каховки та Нової Каховки! А в обласний фінал вийшли відгуки, написані 26-ма учасниками.

Домовик: Ого, як багато! І вам вдалоць вибрати найкращий відгук?

(На екрані - склад оргкомітету та журі.)

Ведуча: Так, завдяки роботі журі. Як відомо, робота журі дуже складна, і визначити одного переможця з-поміж лідерів творчого змагання юних читачів було важко. Тому і з’явились у нашому конкурсі ще й номінації.

Отже, для отримання призу на сцену запрошуємо ^ Кубатко Марину, ученицю 5-Б класу Голопристанської ЗОШ №3, яка здобула відзнаку у номінації «Юнкорівський відгук» - за відгук на книгу Л.Воронини «Хлюсь та інші».

^ СЛАЙД з іменем номінантки та обкладинкою книги з’являється на екрані.

Ведуча: Для вручення диплому, цінного подарунку та привітання номінантки на сцену запрошується Іваненко Наталія Іванівна, начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації, депутат Херсонської обласної ради, Заслужений працівник соціальної сфери України.



(Подарунки номінантам – добірки книг українських видавництв. Домовик разом з почесними гостями свята вітає переможців конкурсу.)

Ведуча: А ми запрошуємо на сцену Романович Олександру, ученицю 4 класу Михайлівської ЗОШ (Нововоронцовський район), переможицю в номінації «Кращий лист персонажу» за відгук на книгу М.Павленко «Миколчині історії»…,

^ СЛАЙД з іменем номінантки та обкладинкою книги – на екрані.

…та Лісову Ганну Валеріївну, директора книготорговельної мережі «Учбова книга», постійного спонсора читацьких конкурсів у Херсонській області, для нагородження Олександри.



^ Ведуча: У номінації «Супер-фантаст» нагороду отримує Литвиненко В’ячеслав, учень 4-Б класу НВК «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради, за відгук на фантастичний твір О.Ільченка «Таємниця старої обсерваторії».

^ СЛАЙД з іменем номінанта та обкладинкою книги – на екрані.

Запрошуємо на сцену, В’ячеславе. Диплом і приз тобі вручає Кияновський Артем Олександрович, директор «Школи гуманітарної праці», депутат обласної ради, Заслужений працівник освіти України.



Ведуча: Аплодисменти номінантам конкурсу! До наших привітань приєднується хореографічний колектив «Ерідон», художній керівник Наталія Держипольська.

Танець.

^ Ведуча: Наближаємось до кульмінації нашого свята. Запрошую на сцену Хімчик Ірину – ученицю 5 класу Князегригорівської ЗОШ І-ІІІ ст. (Великолепетиський район), яка посіла ІІІ місце у конкурсі - за відгук на книгу О.Бусенко «Паперовий янгол». Просимо Артема Олександровича Кияновського вручити Іринці диплом та цінні подарунки - фотоапарат і добірку книжок.

^ СЛАЙД з іменем учасниці конкурсу, що посіла ІІІ місце, зображенням обкладинки книжки та назвою цінного подарунка.



Ведуча: Прошу піднятися на сцену Дегтярьова Олександра, учня 4 класу Балашовської загальноосвітньої школи (Іванівський район), який подав на конкурс відгук на книгу Т.Щербаченко «Пуп землі, або як Даринка світ рятувала», і зайняв ІІ місце. Олександр отримує, окрім диплома, ще й цінний подарунок - mp3-плеєр. А вручить йому заслужену нагороду та привітає почесний гість нашого свята – Тернавський Валерій Васильович, голова Суворовської районної організації «Партії регіонів», депутат Херсонської міської ради.

^ СЛАЙД з іменем учасника конкурсу, що посів ІІ місце, зображенням обкладинки книжки та назвою цінного подарунка.

Ведуча: Ми дякуємо за привітання і запрошуємо гостей та переможців приєднатися до глядачів.

ФОНОГРАМА.

Ведуча: Сьогодні на нашому святі присутні впевненні у своїй шляхетній і доброчинній справі люди, справжні шанувальники дитячого читання і друзі нашої бібліотеки. Для оголошення переможця першого щорічного регіонального конкурсу «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу» ми запрошуємо на сцену голову обласного журі конкурсу Голобородька Ярослава Юрійовича, доктора філологічних наук, літературного критика, літературознавця, академіка Академії педагогічних та соціальних наук.

ФОНОГРАМА.

Настає хвилююча мить, за декілька секунд ми дізнаємось, хто ж став переможцем конкурсу «Найкращій відгук на сучасну дитячу прозу». Ми чекаємо з нетерпінням ім’я переможця.

^ Голова журі: (дістає з конверта аркуш із випискою з протоколу та оголошує:) Перемогу у першому регіональному конкурсі відгуків на сучасну українську прозу, диплом переможця та головний приз від видавництва «Грані-Т», ноутбук, здобула Чуксікова Дар’я, учениця 5-Б класу Скадовської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №3 (за відгук на книгу Б.Жолдака «Капосні капці»).

^ СЛАЙД з іменем переможиці, зображенням обкладинки обраної нею книжки та назвою головного призу конкурсу.

ФОНОГРАМА.

Домовик: Осе так, нічого шидіти шклавши руки. Я тез хотіф вжяти учашть у конкурші, але отримаф дишкваліфікацію череж відшутність практики.

Ведуча: Звісно, адже нашим учасникам допомагали їх учителі, і організатори конкурсу навіть номінацію визначили: вчитель, учень якого став переможцем у конкурсі. На сцену запрошується Дудченко Алла Іванівна – як і її учениця, Алла Іванівна отримує ноутбук.

Для нагородження та привітання на цю сцену запрошується заступник начальника управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації.



ФОНОГРАМА.

Домовик: Я жавжди кажав: не швяті горшки ліплять.

Ведуча: Ви наче скриня народної мудрості, а я думаю, чому це у своєму відділі останнім часом не можу знайти збірник прислів’ї та приказок.

Домовичок: Таж майте ж, шовість. Важа бібліотека - єдине джерело знань для мене! Діти окрім бібліотеки до школи ходять. Ось де учашники конкуршу брали книшки для читання?

Ведуча: В шкільній бібліотеці. І ми запрошуємо на сцену представника Дудчинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. (Каховський район), яка виявила себе найбільш активною у проведенні конкурсу, а для вручення нагороди – бібліотечки книг від видавництва «Грані-Т», запрошується Марущак Анатолій Петрович – директор творчо-виробничого об’єднання «Скіфія» Херсонської обласної державної телерадіокомпанії, Заслужений журналіст України.

ФОНОГРАМА.

Ведуча: І ще одна приємна мить. Подяками нагороджуються організатори конкурсу в Херсонській області. Для їх вручення запрошуємо на сцену Лісову Ганну Валеріївну.



Подяки вручаються:

  • Голові обласного журі конкурсу Голобородьку Ярославу Юрійовичу;

  • Члену обласного журі Марущаку Анатолію Петровичу;

  • Директору Херсонського державного будинку художньої творчості;

  • Колективу Херсонської обласної бібліотеки для дітей (директор Бардашевська Анна Іванівна);

  • Управлінню освіти і науки облдержадміністрації.

Ведуча: Дякуємо організаторам конкурсу «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу» в Херсонській області.

І знову на сцені – клуб спортивно-бального танцю «Адеона».

Танець. Феєрверк.



Ведуча: Бажаємо вам успіхів. Хай ця перемога буде у вашому житті тільки початком наступних звитяг! Нехай потрапляють до ваших рук такі книжки, які допомагають опанувати життєвою мудрістю, професійними навичками, дарують насолоду і натхнення!

ФОНОГРАМА (гімн бібліотеки).

Автор сценарію та ведуча свята –

Ольга Володимирівна Крижановська, завідуюча відділом мистецтв

Просмотров: 896 | Добавил: hbourse | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz