Главная | Регистрация | Вход
Пятница, 29.03.2024, 15:55
Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 3
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2012 » Май » 2 » Як організувати дитяче свято
06:34
 

Як організувати дитяче свято

Як організувати дитяче свято?

Рекомендації з організації дитячого свята.

Напередодні свята.

Будь-яке свято починається з радісного очікування чогось незвичайного, казкового, дивного. Щоб це очікування відбулося, почніть готуватися до Дня народження разом з дитиною. Найперше, в чому потрібно визначитися, де буде проходити дитяче свято. Ви можете відзначити в затишному кафе, центрі розваг, на природі, теплоході, нарешті, вдома. Друге - потрібно вирішити питання про час його проведення. Якщо дитина зовсім маленька (від року до чотирьох років), то зручніше відзначити день народження вранці, до обіду, коли всі малюки, як правило, бадьорі та веселі. Діткам від п'яти до семи років підходить обідній або пообідній час. А дні народження школярів, як правило, відзначають ближче до вечора. Тепер важливо вирішити, кого покликати в гості і приготувати запрошення.

В один-два роки дитина ще занадто мала для спільних ігор і погано уявляє, що таке День народження. Бажаними гостями будуть бабусі й дідуся. У три-чотири роки - цей вік найбільш важкий, для колективних свят. Тому, якщо вже Ви вирішили запросити дітей, то тільки тих, яких добре знаєте. Діти п'яти-семи років вже самі можуть вирішувати, кого запросити на своє свято. Краще, якщо діти будуть одного віку та їх прийде небагато.

Сюжети свята можуть бути найрізноманітніші: карнавал, пригода, подорож, інсценізація улюбленої казки. Для проведення свята цілком достатньо 1,5 - 2 годин.

Сьогодні - День народження! Постарайтеся, щоб День народження Вашого улюбленого дитини перетворився на маленьку казку, яка починається з моменту пробудження. Малюк відкрив очі і побачив: усміхнену маму з іграшкою, про яку він так мріяв, букети квітів, повітряні кульки і всі свої улюблені іграшки. Його кімната стала красивою, загадкової, кажучи про те, що сьогодні найкращий день у році! Відзначаючи перший, другий або третій День Народження обов'язково читайте з дітьми вірші, потішки, поговоркі, дражнилки, мірилкі - у цьому віці малюки дуже добре сприймають поетичне слово. І пам'ятайте, діти в цьому віці швидко втомлюються, тому свято не варто затягувати.

Для дітей старшого віку сюжет Дня народження більш мобільний. Діти обожнюють, коли свято стає грою - подорожжю або пошуком «скарбу». Наприклад, карту подорожі можна скласти з шматочків, кожен з яких слід знайти в певному місці, пройшовши при цьому ряд випробувань або відгадавши загадки. Кожна «зупинка» в подорожі - це ігри або конкурси, пісні або забавні історії. При цьому слід періодично повертатися до поздоровлень і вшанування іменинника. Ще одна форма дитячого свята - інсценування будь-якої казки, з новонародженим в головній ролі. Можна продумати і такий варіант - чергування захоплюючих ігор з пробою страв і напоїв. Вони дадуть змогу цікавіше реалізувати тему свята, пофантазувати, а заодно й приміряти на себе різні костюми і ролі. Постарайтеся вибрати такі ігри, де немає переможених, наприклад, «Слова», «Фанти», «Зіпсований телефон», «Садівник»

Казковий День Народження. При підготовці казкового дня народження виберіть разом з дитиною його найулюбленіші казки, на них буде будуватися дитяче свято. Для дітей трьох-чотирьох років - це російські народні казки «Маша і ведмідь», «Заюшкіна хатинка», «Теремок»; Для дітей п'яти-семи років «Червона шапочка», «Пеппі -Довга панчоха», "Карлсон", який живе на даху »,« Пригода капітана Врунгеля »... ... і т.д. Тепер Ваше завдання підготувати костюми, карнавальні маски, різні казкові предмети, «чарівна скриня» з подарунками, тексти пісень, музику і, звичайно, «казкові» блюда. На час свята кімната для гостей повинна перетворитися на казкове царство. Використовуйте для цього кулі, стрічки, гірлянди - все, що любить Ваша дитина

Смішний День Народження. При підготовці Дня народження в першу чергу підберіть смішні вірші, пісні, сценки, ігри і навіть смішні костюми

Уявляєте, як буде весело, якщо кілька гостей раптом з'являться забавними клоунами, намалювавши собі веселу пику, зробивши ковпак, надівши смішні черевики: Чоп, Бім, Ах, Киш та інші. Можна розділитися на дві команди і позмагатися, хто кого пересмешіт. Приготуйте фарби, пензлі, яскраву квітчасте вбрання, смішні головні убори, «носи» і т.д. Купуйте «мішечок зі сміхом» - це буде відмінним доповненням до смішному дня народження. Прикрасьте кімнату, де буде проходити свято. Тут можуть бути присутніми крім смішних іграшок «тряпіенси», «жмаклі», «рваклі» і пр. Нехай на люстрі повисне смішний черевик, повітряні кульки, а з купи «жмаклей» пустотливо дивиться зовсім незрозуміле плюшеве істота з бантиком.

Подорож на День народження (проведення на свіжому повітрі). Найкращий сюжет для Дня народження в лісі, на річці або на території заміського будинку, звичайно ж, цікаву подорож з пригодами, незвичайними зустрічами і веселим кінцем.

Найголовніше - продумати маршрут подорожі, який повинен бути досить цікавим і прийнятним за часом. А яке ж подорож без пошуку скарбу? Скриня для скарбу зробіть заздалегідь, грунтовним, з замком (щоб відкрити було не просто), в яких склалися призи та подарунки гостям . Кінцевим пунктом подорожі повинен стати святковий стіл. Місце, де буде накритий святковий стіл, наприклад, на веранді або під яблунями, можна прикрасити новорічними електричними гірляндами. Коли стемніє, і гірлянди запалять - це буде дуже ефектне видовище. Нарешті, всі в зборі. Для подарунків відведено окреме місце, і іменинник їх вже отримав! Мама пропонує всім привітати новонародженого: розливає лимонад, дістається друга пляшка, а там - записка: « Всі, хто знайде цю записку, поспішайте! Якщо Ви зможете дістатися до місця, позначеного на карті, на вас чекають сюрпризи та несподіванки. Карта знаходиться в десяти кроках на північ від ганку будинку »... ... кожна зупинка - конкурс, гра, розвага ... Дітям це подобається! Кінцевий пункт призначення - сад і накритий святковий стіл - це і є основний сюрприз!

Джерело: www.kinderparty.ru

Просмотров: 874 | Добавил: hbourse | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Поиск
Календарь
«  Май 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Друзья сайта
Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz